29 november 2009

Julen smyger sakta in



Idag har vi fått tända det första ljuset i adventsljusstaken. Härligt, nu är det bara att vänta. Igår var det lillajul här i Finland, en tradition som har så gamla rötter som från 1890-talet, men aktivt firande började först på 1930-talet. Vi firade lugnt i goda vänners lag.





Idag har jag fått lite mera jul in i lägenheten. Nya kuddfodral i soffan, alla är från Lexingtons kollektion, de randiga köpte jag redan i fjol och "Colorado" är från årets kollektion. En stor favorit redan från början, främst för att den inte är så julig utan vintrig. Kan således vara framme lite längre än bara över jul.





Maileg grisarna har också hittat fram. Tur att de inte har influensa! :)
Grisarna är alla från fjolårets kollektion. Janne tycker det räcker med grisar hos oss nu. Kanske det faktiskt gör det.

Ha en bra start på den nya veckan, nu är det bara 25 nätter till jul!

25 november 2009

Advent i antågande



Nu får vi snart tända det första ljuset i adventsljusstaken. Min version är från 2007, men det året hann jag helt enkelt inte börja bränna ljusen, så den fick stå intakt i två år, på kylskåpet.

Ifjol gjorde jag en krukvariant, men i år skall jag nog bränna den här.
Lite osäker är jag nog om inte ljusen står för nära varandra. Kan det gå så att då jag tänder ett ljus börjar också ljuset bredvid smälta?

Måste kanske hitta ett annat fat för dem.

Kramar

11 november 2009

Jul jul strålande jul

nå kanske inte riktigt ännu,men helt snart. I fredag kväll då vi kom hem från svenska dagen firandet på Rådhuset var det full vinter i parken. Helt underbart!
Nu har julen börjat smyga sig in här hos oss. Förra veckan köpte jag två Maileg tomtar, som tagit plats på a-stegen.



Här är de nu, mina nya vänner!



Nu kan julen komma, vi är redo.





Idag var jag före jobbet på Tallipiha, "stallgården" var det finns en massa små butiker, med en massa härliga saker. I Villa Harmonie köpte jag Walther & co:s vägglykta. Satte ett stort blockljus i den och nu lyser den så härligt. Borde få Janne att sätta upp den på väggen ännu, men som jag redan tidigare nämnt gillar han ju inte att göra hål i väggarna. Detta har ju lett till att vi har en massa saker som står nånstans och lutar mot väggen eftersom han inte satt upp dem.
Ibland blir man ju lite sur, men en vacker dag så ska jag nog övertala honom. Lyktan får stå på piedestalen så länge, eftersom blomman som stod på den tog och dog.








Beklagar att bilderna är mörka, men tyvärr räcker inte ljuset till den här tiden på dygnet.


4 november 2009

Kärlek vid första ögonkastet




Är bara tvungen att visa er mina nyaste skor. Dom är nog inte mera helt nya men i alla fall. Det här är skor som får folk att titta två gånger. Man skulle kunna tro att de är väldigt ostadiga, men det är de faktiskt inte.

Det var kärlek vid första ögonkastet faktiskt, jag bara visste att de här ska jag ha! Ibland får man bara en sån känsla om vissa saker. Har ni något som ni känt likadant för? Berätta gärna för mig.
Jag kan ju se att här finns läsare som tittar in då och då, det skulle vara kul om ni lämnade ett spår efter er. Berätta vem ni är som ibland ids läsa mina funderingar.


2 november 2009

Två månader kvar

Exakt en månad sedan senast. Det haglar inte tätt mellan inläggen.
Nu är det mindre än två mander kvar till jul och i butikerna finns det redan en massa julmagasin, som är fyllda med en massa pyssel och idéer inför jul. Jag har redan länge väntat på jul eller egentligen tiden före jul, älskar förberedelserna. Julen hör till mina favoriter helt klart. Tog lite bilder här hemifrån innan julpynten börjar komma fram, men ännu får de nog vänta någon vecka på vinden.










Älskar gamla saker, Bibeln har jag hittat på loppis, likaså det gamla strykjärnet. Korset kommer från Bloomingville. Det kunde även fungera som papperstyngd, men nu får det ligga på Bibeln en stund.

Ha en skön start på veckan