17 april 2010

Tre små apor


Dessa tre små apor fyndade jag på loppis för 3€.
Apornas motto att ”inte se (något ont), inte höra (något ont), inte säga (något ont)” ger uttryck för en buddhistisk tanke om att den som inte exponeras för ondska inte heller kommer att reflektera denna ondska i sitt tal och sina gärningar.
Dessa passar ju lika bra var som helst i världen, inte bara bland buddhister.
Ett motto värt att tänka på.



kramar

16 april 2010

Skall ta mig ett bad




Hittade detta underbara leksaks badkar hos Antiikkikahvila Pehtoori. Kunde inte motstå det, det har så fin färg. Tänkte att det kan få stå på hyllan i badrummet bara det blir klart. Besök gärna Pehtoori om ni har vägarna förbi, det är ett underbart ställe. Jag skulle kunna vara där hur länge som helst.



Nu har vi tre veckor avklarade av badrumsrenoveringen. Idag ryker dörrkarmarna och sen skall en av dem ersättas med en glastegelvägg, en bommas igen och den tredje förstoras.
På 60-talet när huset byggdes gjordes dörröppningarna så smala att dagens tvättmaskin inte ryms in utan att man plockar den i delar. Det skall vi åtgärda genom att sätta in en bredare dörr.



Maileg kaninen köpte jag på vår lilla utflykt till K:by på påsklördagen.

ha en skön fredag

9 april 2010

Lite antikt

Nu börjar det se lite italienskt eller anikt ut, lite Grekland kanske. Det sku inte va så illa med röda tegel, eller hur? Min rosa toalett är ett minne blott. Lite färg kan man ännu skönja på en av bilderna. Tegelväggen ska vi börja riva idag, eftersom två utrymmen ska bli ett. Man kan redan nu se ljuset från andra sidan.





kramar från röran och rören

8 april 2010

Draperad lägenhet, CHECK!


Skåpet och byrån i hallen intäkt, check, golvet har fått en plastmatta, check och en fin plastvägg har blivit uppsatt för att förhindra att damm kommer in i resten av lägenheten, check. Vilket underbart liv vi har. =)






Nu börjar det se riktigt hemskt ut i badrummet och på toaletten, tur att jag gjort ett inlägg tidigare om hur det såg ut före. Nu är det nästan oigenkännligt. Idag rök kaklen och den rosa färgen från väggarna. Ska uppdatera med mera bilder bara gubbarna åkt iväg. Vill inte springa i vägen för dem och fotografera, det kan hända att de skulle bli lite irriterade då...





hälsningar från röran

4 april 2010

Min första blogaward!


Har fått min allra första award, TACK Marika med bloggen Min lycka jag blev jätteglad!




Regler som gäller för denna award är följande:
1. Kopiera awarden och lägg ut den på din blogg.
2. Skriv vem du fått den ifrån.
3. Ge den till 12 st.
4. Länka till dessa.
5. Meddela dom du ger den till.

Utan inbördes ordning vill jag ge denna award vidare till följande supergoa och duktiga bloggare som ger mig inspiration hela tiden. Ni är mer än väl värda denna award!

1. Alegni in office
2. I lilla Kamomillas villa
3. Galleri MochB
4. Ripaus unelmaa
5. Hemma hos Ingeborg
6. Ihanuutta arkeen
7. Strandviksvillan
8. Annaleenas hem
9. Lottaspace
10. Lottens vita och gröna
11. me and Alice
12. elsass


Ha en skön fortsättning på söndagen

3 april 2010

Egg time




Eftersom vi inte firar påsk hemma i år, p.g.a. ni vet vad (kolla tidigare inlägg om du inte vet.) så har jag inte påskpyntat så värst mycket. Men lite ägg skall det ju ändå finnas. Äggljusen är fotograferade här hos Jannes föräldrar, hittade ljusen på loppisen för 50 cent styck.











ha en skön fortsättning på påsken



1 april 2010

Life is...



Nu har rörrenovering satt igång på allvar, hela veckan har renoveringsgubbarna kommit vid sju på morgonen. Mindre trevligt kan jag säga. Det betyder ju att man borde gjort sin morgontoalett och vara påklädd redan före sju. Kan ju tala om att jag inte direkt är någon morgonmänniska. Men nu är en av åtta veckor avklarad, bara sju kvar.
Visar idag ett lämpligt ordspråk för den här tiden. Det finns i vår hall, så att man ser det flere gånger om dagen då man passerar.
För övrigt kan jag ju berätta att det inte var alltför lätt att sätta det på väggen. Först skulle man skrapa det till det andra pappret och sen igen skrapa det på väggen. Tur att min vän H var med och hjälpte mig, annars skulle jag säkert gett upp.
Ha en skön påsk!

Kramar