18 augusti 2010

Ett hus eller?







Hej nu har jag väl hållit er på halster tillräckligt länge?!

Nej vi har inte köpt ett hus, utan en kolonistuga, med ca 25 kvadrat på nedrevåningen och egentligen lika mycket till, men inte full ståhöjd på övrevåningen. Jag klarar av att stå på mitten av övrevåningen, men sen får nog också jag böja mig.

Kolonistugan (siirtolapuutarhamökki) blir ett substitut för oss stadsbor. Jag älskar ju att bo inne i centrum, men skulle ändå villa ha ett egnahemshus, så det här är en bra kombination. Det tar ca fem minuter för oss att köra till stugan. Detta betyder att det är lätt att åka dit, man kan också ta cykeln eller bussen, som stannar precis utanför porten till området. Om man glömt något är det bara att åka efter det. Jag kan åka dit över dagen och komma hem till kvällen om jag vill.

Just nu håller vi på och gör lite renovering, det blir inte så mycket, men furufärgen ska bort. Jag förstår inte hur man kan tycka att furu är vackert. Nu målar vi all furu vitt. Jag har satt upp en ny tapet. Ni ska få se så småningom, men nu får ni se hur det såg ut, när vi köpte det.



I köket kommer det att bli öppna hyllplan, jag har redan tagit ner skåpen.







ha det bra, det kommer mer bilder senare så håll ut.