29 april 2011

Härliga pasteller





Virpi på My Country Home har fått in en ny härlig serie porslin i helt underbara pastellfärger. Serien är handgjord och ingen pryl är helt lik en annan. I serien ingår härligt stora kaffekoppar, skålar, pajformer etc. Serien kan användas i ugn, mikrovågsugn och diskmaskin, vilket jag tycker är väldigt praktiskt. Tyvärr var jag för snabb när jag var inne hos Virpi så jag glömde skriva upp namnet på serien, men skall tillägga det bara jag får reda på det. Jag skulle inte ha något emot att ha några av dessa hemma eller kanske på stugan, men jag behöver dem verkligen inte. Så nu är plånboken stängd!


Bilderna blev tyvärr lite gula, så färgerna kommer inte riktigt till sin rätt. De stora pajformerna ser ni nere på bordet, i två olika storlekar och på hyllan koppar och skålar.

helg kramar

9 april 2011

Sisusta 11 mässan






På fredag styrde vi med en väninna våra steg mot mässcentrum och Sisusta 11 mässan. Den delen av mässan var inte så stor, men sen fanns det ju ytterligare Puutarha delen, Oma mökki och Oma koti. Vi kollade också in trädgårdsdelen. Det tog oss fyra och en halv timme att gå igenom dessa två, så de övriga fick bli. På sisusta delen fanns en hel del intressant, men absolut vackraste avdelningen hade nog Friends forever . Där köpte jag tre lyktor till stugan och två lavendelhjärtan. Dessutom satt jag in en beställning på en unik tunika/klänning.

Virpi och Terhi hade lyckats få en jättefin stämning på sin avdelning. Väldigt välkomnande och mysig. Om ni inte ännu besökt mässan så hinner ni imorgon ännu.


Vi hade turen med min väninnan att få tag på några äkta franska vita tulpaner, av en vänlig främmande man. Min snälla väninna gav även sina tulpaner till mig och de hittade genast sin plats här hemma. Igår såg de lite trötta ut, men under natten hade de tagit sig.



På trädgårdsavdelningen fanns det många vackra arrangemang, blomälskare som jag är, var jag tvungen att ta många bilder. Flera roliga idéer; kransar och marshmallows etc.




Kramar



Tack Virpi ännu en gång för biljetten till mässan.