31 oktober 2010

Ett paket på posten




I fredags hade jag en överraskning som väntade mig när jag kom hem från min två dagars kurs i Vasa. Snälla Kicki med bloggen Livet på Vestergård hade skickat mig helt jättefint virkad engelsklakrits. Nu kan jag varje gång jag blir sugen på godis gå in i köket och "suga" lite på lakritsen. JÄTTETACK Kicki! Dessutom kom lakritsen i ett jättefint paket, vackert inslaget på både ut- och insidan.


Och sen såg det ut så här i den lilla Mariskålen. Nam nam!
Om man ändå hade sån kunskap att man kunde göra sånt här själv, men mina fingrar fungerar nog inte för sånt här.

Ha en skön söndag och njut av den extra timmen!

25 oktober 2010

Mera mumin


Hittade denna fina vas i form av muminpappans hatt. En sådan skulle jag inte säga nej till. Snart är det ju jul, så jag skall kanske tipsa tomten.
Den har en höjd på bara 16 centimeter,så den är inte så jättestor. Tänkte att den kunde passa för tulpaner, men jag tror att den kanske blir lite liten för dem. Den är inte heller så värst dyr tycker jag, bara 26,90€
Tyvärr blev det lite dålig kvalitet på bilden.


11 oktober 2010

Glädjen är stor


när man hittar en ny muminmugg. Lovely! Ännu en till i min samling. Gillar färgsättningen på den här, fastän blått inte tillhör favoritfärgerna.

4 oktober 2010

Bloggträffen





Vill ännu en gång tacka för min del för bloggträffen. Även denna gång fastän vi var färre hade vi jätteskoj. En lyckad dag, som kryddades av shopping, mat och gott skratt.
Som vanligt är för mig, så var det nog jag som hade de största shoppingkassarna. Hoppas J inte läser detta. Mina fynd får ni se en annan dag.
På söndagen måste jag göra ytterligare en runda på loppisen och nu hade ett av de borden jag fastnat vid dagen innan -50%, så då slog jag till. Även Alegni fick en grej, eller hon var nog tvungen att köpa den själv, men jag ska fixa den till henne. På Alegnis sida kan du läsa mera om bloggträffen. Även Ullis har gjort ett inlägg, där kan du också läsa om träffen.

Jag vill också passa på att tacka för de fina gåvorna. Den ena gåvan fyller nästan hela stugan:)




kramisar och ett stort tack




ps. värmeluftspumpkillen kom idag, så nu har vi varmt inne igen.

3 oktober 2010

Hjärtligt tack


Tack alla som deltog i bloggträffen igår! Vi hade jätteskoj, hoppas det blir mera träffar senare.
Bilden tagen på gravgården i Valamo kloster tidigare i höst. Någon hade lagt en vacker hjärtsten vid en av gravarna.

Kramar

1 oktober 2010

Pumpa




Gick efter jobbet idag till en av mina favorit blomaffärer här i stan. Kände för lite färska blommor. Man blir alltid på så bra humör av snittblommor. De hade fått in härliga små pumpor som jag inte kunde motstå. Gjorde sen ett litet stilleben här hemma på vårt soffbord.
En av pumporna ser helt ut som en svan, så den kunde jag inte låta bli att ta hem.



Väntar på morgondagens bloggträff, det skall bli jättekul att träffa både gamla bekanta och helt nya ansikten.

Ha en bra helg