31 maj 2011

Mera gardiner




Som jag skrev i förra inlägget så blev det en köksgardin också. Nu ska ni äntligen få se den. En enkel kappa, i en härlig ljusblå färg, men förstås har den ju lite pink och vitt också... Allt för att jag skall gilla den starkt. Kaffekopparna påminner mig om GreenGate. Tyget köpte jag hos Villa Harmonie, när de hade nyöppning inne i stan. Satu hade fått ihop det jättefint i de nya utrymmena.



I fönstret hänger även kakmonstret eller More cookies damen. Var ett varv till stugan idag och då kände jag mig precis som hon, när jag hittade kex i en burk där. Farligt farligt, men härl....


Snart är det igen en ledig dag, den är veckan går fort.

kram

22 maj 2011

Nya gardiner



Eftersom veckoslutets program blev inhiberat, så hade jag lite extra tid. Den tiden använde jag på att gräva i rabatterna på stugan, men den mesta tiden gick åt att sy gardiner till stugan. Vi har varit utan gardiner hittills så det var på tiden att jag fick dem sydda. Tyget har jag haft redan länge, det har bara väntat på att få bli fina nya gardiner.

Gardinerna blev modell enkel, raka gardiner, som fick ett band för att man skall kunna sjustera hur mycket de täcker av fönstret. Det kan ju vara bra att få ner dem ibland, så att inte allt syns ut. Jag tycker dessutom att det är lite sött med banden.

Hängde upp dem för att kolla hur de blev, men de borde ännu strykas. Tyvärr känner jag mig själv alltför väl och misstänker att de aldrig blir strukna, inte för att jag äns har ett strykjärn på stugan. Så det får väl bli min ursäkt då. Dessutom borde fönstren tvättas, det är t.o.m. målfärg på dem, efter takmålningen.


Dynan i soffan är ny, den hämtade jag från Skottland. Var fem dagar på klassresa där.

Sydde en ny gardin till köket hemma också, men den är inte upphängd än, så vi tar den bilden en annan dag.

Det har varit en jätteskön helg, men nu skall det vara tre dagar lite kallare och regn. Det blir bra för mina nyplanterade blommor.

kramar