31 december 2008

Gott Nytt År

så har igen ett år gått mot sitt slut. Men det bästa med att ett år tar slut är ju att då får vi börja på ett nytt. Hoppas det nya året kommer att bli lika bra som detta eler kanske lite bättre *blink*.

Ännu kan vi njuta lite av julen, har läst på mångas bloggar att ni börjat städa undan julen redan, men jag brukar städa undan först på tjugondag Knut. Det har varit vår tradition hemifrån.
Så ännu kan jag njuta av min älskade ljusslinga.


Var i går på Plantagen och köpte hem tvåbuketter vita tulpaner, jag bara älskar tulpaner och då i synnerhet vita. Var sen tvungen att skära ner mina amaryllisar också då de inte längre inte orkade stå upprätt. De fick stå i samma vas.


GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA DÄR UTE!

22 december 2008

TOMTEINVASION


nu har de äntligen hittat hem. Tomtarna har tittat upp från sina gömmor och invaderat hela lägenheten. Janne såg riktigt nervös ut igår när jag plockade upp dem alla från äggkartongerna, var de förvaras när de inte är framme. Jag tror att det fanns 35 olika tomtar. De är designade av en lokal förmåga. Varje år kommer det några nya modeller, årets nya var bastutomte, besticktomte, flaggtomte och en med en bjällra.




För mig blir det som en drog, man måste samla dem alla. Ni kan ju se i ett tidigare inlägg att jag även samlar Mariskålar, det är likadant med dem. Det fattas bara några, men jag har inte riktigt koll på vilka, så då de är på specialpris på dem, minns jag inte vilka som fattas. Jag vet att det är någon av de blå, eftersom jag inte riktigt gillar blått så har de fått vänta.

Även på mitt samlade favoriterbord har några tomtar fått plats.

Janne undrade också om det var något mer jag samlar på som han ännu inte sett. Jag tror att han sett allt snart, men man vet ju inte. Kivilyktorna som hör ihop med mariskålarna är inte framme just nu, men av dem finns de lika mycket som skålarna. Ja nå, egentligen finns de fler har nämligen några dubletter.

Herr Winter har även han flyttat in, hittade honom på en av mina favoritaffärer Sisustusliike Harmonia. Hos Kirsi finns det så mycket fina saker och om man inte vill sy sina gardiner själv så gör Kirsi det för dig.

Den här bilden från butiken tog jag tidigare i höstas, nu ser där lite mer juligt ut.


Herr Winter.


Kramar Sabi

16 december 2008

Snart är det jul...

Julen närmar sig med stormsteg. Har just fått färdigt allt i jobbväg, innan det blir lov. På fredag är det julfest på skolan och sen får man pusta ut i två veckor. Så småningom börjar jag få in lite jul här hemma, tyvärr är det för mörkt att fotografera så idag får ni hålla till godo med en gammal bild från datorn.


Sköt om er där i vintermörkret, kom ihåg reflexen.

Sabi

6 december 2008

Long time no see...

oj vad tiden går,det är nästan en månad sen förra inlägget. Har riktigt dåligt samvete, jag blir jätteglad när ni tittar in och lämnar ett spår efter er. Tyvärr så hinner jag inte alltid kommentera hos er fast jag ofta tittar in.

Idag är det Finlands självständighetsdag, värt att fira med lite god mat och förstås måste man ju titta på presidentens mottagning på slottet. Ikväll blev det zebra till kvällsmat med ugnsbakad batat, mums vad gott det blev. Janne kunde inte gissa köttets ursprung, ville överraska honom. Så skoj blev det ändå inte eftersom han har nästan 39 graders feber och ligger inlindad i två täcken. Han orkade just och jämnt upp för att äta och sen tillbaks till kojs.

Själv har jag äntligen fått till stånd lite julstämning här hemma, har satt upp julstjärnan, julbollen och tänt elflugan. Maileg grisarna har också hittat hem till oss. Köpte först en mindre i randigt, men sen kunde jag inte låta bli att köpa den stora rosa,när jag sprang över den i en jättefin inredningsbutik i Pemar. Soffan blev genast julklädd, när jag satte det två vita kuddar med röd brodyr, sen åkte också den stora filtdyna som jag köpte på Lidingö för några år sen. Tyvärr finns inte butiken Strössel mera. Ha det bra.

Kram Sabina





Adventsljustaken för i år.