26 augusti 2008

Hösten är min favorit årstid

Jag gillar faktiskt när hösten är här. Man kan tända ljus och njuta av mörkret där ute.




Vi var på en liten shoppingrunda med en arbetskompis idag, köpte faktiskt inget speciellt, bara servetter som matchar mina nya Green Gate kannor. Dom köpte jag via en kompis, vars bekant har en härlig inredningsaffär som hade sommarutförsäljning. Köpte ett sängöverkast också, även det från Green Gate, men det får ni se en annan dag. Vet inte ännu om jag blir tvungen att tapetsera om sovrummet för att få det att passa in. Eller egentligen vet jag att så måste ske men, jag har inte vågat säga det åt Janne ännu eftersom det inte är mer än sex månader sen vi tapetserade färdigt.



Nu måste jag jobba lite också, inte bara sitta här framför datorn, fast det nog är så roligt att bara sitta och surfa på alla era underbara sidor och bli fylld av era idéer.
Ha det bra

Kram Sabi

20 augusti 2008

Stress stress och återstress

Har inte alls haft tid att skriva något. I helgen var jag i Danmark, men tyvärr blev det bara window shopping, det var inte fråga om någon nöjesresa alltså.

Eftersom ingen varit hemma, ser lägenheten igen som Jerusalems förstörelse :). Hur det nu är möjligt, inte vet jag vem som är här och stökar till det. Men ni vet hur det är, man skall iväg och hinner inte reda upp allt innan och sen när man kommer hem igen är vardagen emot en och ingen extra tid finns. Nåja snart är det hel igen och då lär det väl ska finnas lite tid över.




Hittade den här hyllan i en av mina favoritbutiker, Marjamäen pajutila, men priset var såpass saftigt att jag tänkte att nån (läs Janne) kunde göra mig en sån. Hittade sådana där förvaringslådor på vår resa i Sverige också, så även den biten är fixad. En sån här hylla skulle passa perfekt i mitt kök.

Tyvärr vet jag bara inte när det skulle bli av att göra en sån hylla eftersom Janne är lika stressad som jag. Känns bara som om 24 timmar i dygnet inte räcker till. Nu märker jag att klockan igen rinner iväg och jag borde redan sova, så det får vara allt för idag. Lovar att göra ett inlägg lite fortare nästa gång, får helt ångest när jag läser era nya inlägg nästan varje dag.

Kram Sabi

10 augusti 2008

En skänk- värd att fixa!?

Glömde berätta att jag igår hittade en skänk, som har potential, för bara 250 €. Min tanke med den var att ta bort spegel delen och kanske använda den skilt eftersom jag redan har en spegelbyrå. För mycket av samma kan bli för mycket, eller vad tror ni?




Den här kunde bli fin som vit tänkte jag, har länge funderat på en sån här att ha dukar, gardiner etc. i. Har egentligen inte plats för en sån men vacker skulle den vara och nån dag har jag kanske plats. Bara jag får min herrgård som min mamma alltid har sagt att jag skulle behöva för alla mina saker. Hon har nog rätt, för jag har en massa saker på vinden och i källaren som inte ryms in i min lilla lägenhet. Janne brukar skämta att om han nån dag skulle flytta in så ryms endast han och hans plånbok. :) inte mig emot...

Mitt rosa kök

Hej igen,
nu har det gått en vecka igen och jag har inte hunnit sätta in några inlägg. Blir så sur på mig själv då jag ser hur mycket ni får gjort. Men nu skall jag i alla fall sätta in några bilder från mitt lilla hem.




Mitt matbord, med utsikt över balkongen.




Min vitrin som hör till matbordet och stolarna.

Ingen av er kommer att tro mig när jag säger vad dessa kostat, fick dem på 70 % rabatt för att träet i dem hade spruckit, vilket jag ju tyckte att bara vara shabby chic. I bakgrunden skymtar mitt rosa kök. Egentligen hade jag tänkt att mitt kök skulle bli vitt, med valnötsarbetsskivor. Men när vi kom in i butiken, så stod mitt kök där i ett hörn, inte ett modellkök utan ett kök som inte blivit uthämtat p.g.a. dödsfall, synd, men tur för mig. Jag fick ett vackert kök till ett bra pris, sen att det dessutom passade in var ju bara ren tur. Vi behövde inte alltså fixa mycket för att få det på plats, eller rättare sagt Janne. Vi beställde till två övreskåp och en hurts blev över. Jag är rätt nöjd med resultatet, fast det inte blev den färg jag tänkte. Gillar ju rosa också, men risken att man blir trött på färgen är ganska stor. Man kan ju alltid ta fram penseln då man tröttnat.












Som ni kan se så gillar jag prylar i mängder, så köksskåpen är belamrade med grejer. De gamla glasburkarna är praktiska att ha till många saker, som torkad svamp, som jag fyllt en av dem med. Skåpfärgen blir inte riktigt den rätta på bild, det har jag märkt tidigare, men ni får föreställa er hur de är. Jag har nog lärt mig att gilla dem, fast jag nog inte skulle ha beställt sådana. En av de bästa sakerna med köket är att i en av lådarna kan man dra ut ett strykbräde, jättepraktiskt och sen har jag en härlig vy framför mig från sjättevåningen då jag stryker. Tyvärr stryker jag nog inte oftare fastän platsen är bättre än hos de flesta.

Eftersom det är ganska vackert väder där ute skall jag nog ta mig en kvällspromenad. Man sover så mycket bättre då man varit ute och rört på sig innan läggdags.

Hälsningar Sabi

3 augusti 2008

Sista semesterveckan

Imorgon startar min sista semestervecka, igen har sommaren förflutit alltför fort.... snyft.
Alltid samma sak, i början av semestern känns det som om man skulle hinna med en massa saker, men sen märker man plötsligt att semestern är slut och allt det där man tänkt göra är ogjort. Samma sak varje år.

Imorgon skall jag och Helena göra en liten utflykt, vi skall till två affärer med gamla saker och sen skall vi besöka en inredningsbutik som ligger ca 100 km från oss. Skall bli riktigt roligt att ta en tur bara vi damer, Helenas dotter följer också med. Får se om det blir några fynd.

Vi gjorde inte en annan resa till Sverige, utan det blev Estland och spa istället, nog så skönt med äkta semester. Hittade en gubbe som sålde gamla möbler och han hade en helt underbar skänk, men han skulle ha så mycket för den, så den fick bli kvar. Det skulle dessutom ha varit lite jobb med den, eftersom den var skrapad på färg, men inte ihopsatt. Alla lås och nycklar och allt var intakt men jag tyckte 600 € var lite väl mycket. Så nu gäller det att hitta något billigare här hemma istället eller att ta en tur till Sverige senare i höst.

Ha det bra så länge

Sabi